Jumat, 30 Juli 2010

Cultuur en Toerisme in de rivier de Ayuh (Bahasa Belanda)

Cultuur en Toerisme in de rivier de Ayuh


a. Ayuh River Expeditie 2008
Expeditie naar de rivier de Ayuh is een tweede expeditie door Tim Opgraving Ecotourism Potentiële van Cultuur en Toerisme in samenwerking met de Zuid-Barito Regency Natuur Lovers Groep Gemapala de Barito Bos. Uitgangspunt van de expeditie is patas dorp, Gunung Bintang District. Van Dorp Patas ruiltocht voertuig door het water te getuigen van de natuurlijke schoonheid en de uniciteit van verschillende culturen / gemeenschappen langs de rivier Ayuh. In deze expeditie had bezocht het team de verschillende objecten en natuurlijke bezienswaardigheden langs de rivier Ayuh potentieel en culturele locaties langs het pad van de reis. Objecten en natuurlijke attracties en culturele mogelijkheden die succesvol gedetecteerd tijdens Ayuh ga een rivier is een panorama van de natuurlijke bossen langs de rivier, de landbouw gemeenschappen, de rotsen langs de rivier met name op de steile kliffen rondom de site Talaka Stone, Tukat Diau / toestellen Liau, Gaius Wutu Stone, Stone uitvoeren in het midden van de rivier, Lubuk Sireren, Stone Tulungan, Tulungan Amis en Liang Utau (Skull Cave / Cave Rarung). Alle objecten van de fascinatie en het potentieel van natuurlijke en culturele attracties zijn onder andere het gebied, zodat het dorp tussen de dorpen van Ara Star patas - Buyui - Star Ara - Malungai In - Stone Tulungan - tot Tulungan Amis, is de uitgestrektheid van de regio met een enorm potentieel als een natuurlijke toeristische zone van bijzonder belang, met name voor trektochten en rotsklimmen, en is ideaal voor de ontwikkeling van het culturele toerisme gebied Bawo typische Dayak en andere lokale stammen.


Raft kilometers tussen de dorpen patas - Star Ara was 2 uur, patas - Tukat Diau / Stone Talaka 2 uur 20 minuten en patas - Stone Tulungan drie uur. Met een dergelijk korte kilometers dan op dit gebied zou kunnen worden gebruikt als cultureel toeristisch gebied een korte tijd (een dag reizen) en special interest tours avontuur met tengat tijd tussen de een tot drie dagen expeditie.
Interessante natuurlijke rijkdom van deze regio is de aanwezigheid van heuvels orchidee habitats, planten kenmerkend voor de hooglanden en inheemse wilde dieren zoals Borneo aap, proboscis aap, kalawet, slangen, water hagedissen, schildpadden, en verschillende soorten riviervis. Van de vogelsoorten zijn nog opknoping rond Borneo inheemse vogels zoals vogels 'wierp, neushoornvogels, bakaka, cuit, paragum, ijsvogel soorten rood-zwarte kleur en een rood-groen en diverse andere zeldzame vogels. En met name langs de kust Ayuh rivier, het team ook gestuit op een kudde vlinder Lupu in grote aantallen, bestaande uit een koppel van vlinders het meest oranje, wit beslag, het beslag van zwart, geel koppel en er is ook de kleinste groep van bruin. Bos rijkdom in de vorm van hout die nog steeds in productie is door het publiek is ijzerhout, los hout, meranti hout en andere bosproducten. Terwijl de algemene middelen van bestaan van gemeenschappen langs de rivier is Ayuh rubber tappen, de landbouw en op zoek naar rotan. Zo langs de rivier Ayuh zeer veel terreinen van het bos zijn gevonden in de vorm van rubber bos, rotan bos, jungle durian, rambutan, papaken, ramania, buigend / tan, mango en andere fruitgewassen. Terwijl de grote bomen die nog staan hoog is de boom waar de bijen nest pusi en rambung bomen (Banyan origineel). Ayuh River is ook een heleboel overwoekerd door bamboebosjes en bos bananen. Sommige gebieden in dit gebied behoren veelal tot de inheemse gemeenschappen en bossen zodat in de toekomst de planning en ontwikkeling moeten denken over de rol van landeigenaren. Kortom, deze regio is zeer veelbelovende toekomst worden gebruikt als toeristisch gebied, zodat de enquête that en inventaris of objecten en attracties kan worden voortgezet in om het voorwerp te vinden en een new bezienswaardigheid in de omgeving.


b. Etnische Site aan de oevers van de rivier de Ayuh
Expeditie in de rivier tussen het dorp pony patas - Buyui - Rock Star Ara tot Tulungan, teruggeroepen naar de adviezen Kalteng Post, vrijdag 20-07-2001, dat vermindert het schrijven van de heer Gimong Awan. Bawo Dayak is een van de stammen die leven in Centraal-Kalimantan, die de oostelijke grens van Midden-Kalimantan en Oost-Kalimantan bewonen. Etnische bevolking Bawo is niet veel en meestal gevestigd in de rand van de rivier Ayuh en Muller-Schwanner uitlopers in het zuiden Barito Regency.
Rond het jaar 1700 AD Bawo stam leven in een koninkrijk gecentreerd in Mount Bawo Bawo, geleid door een hoofdman die wordt genoemd Tambuang. Vanwege de Nederlanders wilden het koninkrijk regel, terwijl de samenleving is niet bereid Bawo gekoloniseerd Bawo mensen ervoor kiezen om het koninkrijk te verlaten. Wees Ze wonen verspreid en verspreid als ze nu zijn, waar de distributie.

Bawo traditionele tribale leven is in beweging en op zoek naar boerderij bosbouw. In bijna alle burgers van religieuze overtuiging Bawo Kaharingan omdat ze leven vrij geïsoleerd. Als er onder degenen die ziek zijn dan ze opgenomen wadian (genezers). Bawo uniciteit is natuurlijke schoonheid en culturele authenticiteit. Ayuh River is het bewijs dat schoonheid. Deze rivier is een van de belangrijkste transport lijn die zo gespannen, omdat de meeste prachtige ingericht langs de rand van de rivier de rotswand en hoge bossen. Deze natuurlijke rijkdom is uitgerust met een aantal potentiële kalksteen, kolen en cement steen is zeer groot. Sweet mooie stenen te leggen op de rivier met een cliff-Ayuh klif. Ook de rivier de rots grotten langs de 75 m gekruist met een hoogte van 4 m. Dit heet Tulungan of rivier loopt door de stenen grot. Een luid gebrul van de rivier kan worden gehoord, uit de verte, geluiden van vogels en owa-owa. River water is ook het opslaan van rijkdom in de vorm van vis die is heel erg dat het een goddelijk geschenk is dat verbazingwekkend.
Een andere interessante site is Bawo Talaka Stone. Deze site is een rots van steen  30 m, die waren er brullen of Coffin Ulin in de spleten van stenen muren zo hoog als 15 m. Dit is waar de vrucht is zeven zonen van koning plaatste brulde haar Tambuang Bawo, een grafcomplex dat maakt een gat een beetje te rock en niet een enkele boom wordt geveld. Alles was natuurlijk en geen schade aan het milieu. De natuur is hier zeer geconserveerd met de stammen van menselijke adem natuurlijke bewoners. Vrede.

Aan het eind van zijn schriftelijk Gimong Awan zei dat de huidige rivier Ayuh begon verstoord. HPH is begonnen met het verspreiden van het innerlijk leven Bawo bescheiden tarieven. Niet alleen dat, kolen had ook begonnen met een dilemma voor de samenleving. Terwijl aan de andere kant, als je het niet eens Bawo bossen in de Gemeenschap en het milieu moeten inbreuk heeft gemaakt op economische migranten. Dat betekent Bawo sites al onder zeer ernstige bedreiging. In deze rivier expeditieteam succes quid onderzoeken en het nemen foto's van Star Ara dorp, het dorp Buyui, steen Talaka, Tukat Diau / toestellen Liau, Stage Stone, Stone Wutu Gaius, en stopte voor de verkoolde onderzoek Stone Tulungan en in de steen.

Alamat Kontak:
Dinas Kebudayaan dan Pariwisata Kabupaten Barito Selatan
Jalan Pelita Raya 50 Buntok
Telepon 0525-21192  Fax 0525-21249
e-mail: barito.selatan@windowslive.com
web: http://www.dayak-barito-selatan.blogspot.com/
fb: barito.selatan

Tidak ada komentar: